Мозаик
Mozaik is a unique model of bilingual and multicultural pre-schooling in public kindergartens, bringing together children from Albanian, Turkish, Serbian and ethnic Macedonian communities.
Наше Маало
Nashe Maalo is set in an ethnically mixed apartment building in a residential neighborhood of Skopje. The children living there share a common secret-only they know that their building is alive!

Центар за Заедничка Основа

Mozaik is a unique model of bilingual and multicultural pre-schooling in public kindergartens, bringing together children from Albanian, Turkish, Serbian and ethnic Macedonian communities. Education in Macedonia is highly segregated based on ethno-linguistic criteria. Because children from the country’s various communities commonly attend separate classrooms, from kindergarten through high school - and even at university - most children rarely come into contact with peers from other communities. Mozaik preschool groups are the only example in Macedonia of bi-lingual, multicultural education at any level.

Повеќе: Мозаик
 

Initiated in January 2011, Sharing a Common Culture: Balkan Theatre Networks for EU Integration, is a regional project that involves youth from Serbia, Bosnia and Herzegovina and Macedonia in the creation of plays that highlight their common European culture while promoting cultural and ethnic diversity.

Partnering with the Centre fo Drama Education in Bosnia and Herzegovina and the Student Cultural Center in Serbia, the Common Ground Theatre promotes tolerance by debunking stereotypes.

Повеќе: Балкански Театарски Мрежи
 

Новости

12 години двојазична група Мозаик во градинка во Струга

Децата од двојазичната група “ Мозаик“ која функционира во рамките на струшката градинка “Сонце“, покажаа како се споделува љубов, радост, тага, насмевка и прегратки. 

Еднаш другарчиња, засекогаш другарчиња

Воспитувачките и родителите чии деца ја посетуваат билингвалната група „Мозаик“ за грижа и воспитување на деца од различна етничка припадност од претшколска возраст, која функционира во рамки на градинката „Сонце“ во Струга, ја добија битката со институциите.

youmedia

Косовската младина за демократија и градење на мир

Цел е да се ​​создаде свест и познавања за основните принципи на демократијата и човековите права, и постигнување на поголема социјална кохезија и дијалог помеѓу заедниците и младите луѓе на Косово.

 

youmedia

Мостови за Новиот Балкан

Мостови за Новиот Балкан беше регионален медиумски проект кој започна во 2000 година и успешно беше имплементиран во Македонија, Албанија, Бугарија, Косово, Србија и Црна Гора.

youmedia

Наше маало

Играната серија "Наше маало" е прва Македонска детска играна програма креирана да го промовира меѓукултурното разбирање и да ги развива способностите за решавање на конфликти кај децата.

 

youmedia

Балкански Форум

Балканскиот Форум собра различни групи на експерти - академици, активисти, креатори на политики и практичари - за водење на одржлив дијалог во однос на политиката на САД на Балканот.

 

За Центарот за Заедничка Основа

The Centre for Common Ground (CCG as SFCG is known in Europe) has been working toward reconciliation, interethnic relations and stability in the Western Balkans since 1994, beginning with Macedonia and later expanding into Kosovo after war erupted there. Although inter-communal tensions never exploded into full civil strife as they did in Kosovo, Macedonia did balance on the verge of civil war in early 2001 and sharp divides still exists between ethnic Macedonians, Albanians, Turks and Roma. Read more ...

Следни настани

Нема следни настани

Контакт

ул. Ленинова бр.72-1/10
1000 Скопје
Република Македонија
тел: 02 3118 572
e-mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.