Печати

Воспитувачките и родителите чии деца ја посетуваат билингвалната група „Мозаик“ за грижа и воспитување на деца од различна етничка припадност од претшколска возраст, која функционира во рамки на градинката „Сонце“ во Струга, ја добија битката со институциите.

 
Печати

Децата од двојазичната група “ Мозаик“ која функционира во рамките на струшката градинка “Сонце“, покажаа како се споделува љубов, радост, тага, насмевка и прегратки. 

 

За Центарот за Заедничка Основа

The Centre for Common Ground (CCG as SFCG is known in Europe) has been working toward reconciliation, interethnic relations and stability in the Western Balkans since 1994, beginning with Macedonia and later expanding into Kosovo after war erupted there. Although inter-communal tensions never exploded into full civil strife as they did in Kosovo, Macedonia did balance on the verge of civil war in early 2001 and sharp divides still exists between ethnic Macedonians, Albanians, Turks and Roma. Read more ...

Следни настани

Нема следни настани

Контакт

ул. Ленинова бр.72-1/10
1000 Скопје
Република Македонија
тел: 02 3118 572
e-mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.